icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Miljøfyrtårnsertifisering Ski Bygg avdeling Ås
IVAR OLA OPHEIM
  

Ski Bygg avdeling Ås er Miljøfyrtårnsertifisert

Fredag overrakte ordfører Ola Nordal det synlig beviset på at Ski Bygg avdeling Ås føyer seg inn i rekken av bedrifter i Ås som blir Miljøfyrtårnsertifisert.

Daglig leder i Ski Bygg avdeling Ås, Petter Eeg, og Agnete Carlsen, HR-ansvarlig fra hovedkontoret i Ski, tar i mot ordfører Ola Nordal og rådgiver Siri Gilbert i butikklokalet.

Nordal er nysgjerrig på hva som er det største kundegrunnlaget for avdelingen i Ås.

- Våre største kunder er profesjonelle håndverkere som gjerne er innom flere ganger i uka. Vi bli kjent med dem, og det er en hyggelig kundegruppe. De kjenner butikken godt, noe som bidrar til at vi kan ha få ansatte, men stor omsetning, forteller Eeg.

Ski Bygg, som tidligere var en del av Byggmaker, har nå fem avdelinger i regionen.

- Vi sørger for en best mulig logistikk, slik at vi sparer transportkostnader. Det er også effektive miljøtiltak. Nå satser vi på lukkede biler, da slipper vi mye unødvendig embalasje, forkaler Eeg.

Agnete Carlsen legger til at de stiller strenge krav til utslippene fra bilene, så nye biler må oppfylle Euro6 normen for dieselbiler.

- Vi har noen eldre biler som ikke oppfyller det kravet, men vi vurdere også utslippsfrie biler dersom de kan kjøre langt nok. Biodisel er også noe vi vurderer. Noen av miljøkravene var vi gode på allerede før vi startet denne Miljøfyrtårnsertifiseringen.

At det lønner seg å satse på miljøet er det mange eksempler på.

- Vi har investert i en plastpresse som komprimerer plastembalasjen. Nå får vi fylt konteineren med mer plast, og sparer tømme- og transportkostnader ved færre hentinger av avfall, forteller Eeg.

Han forteller at de også satser på mest mulig lokalprodusert trevirke, det vil si norsk eller svenskt, men ingen import fra Kina. De prøver også å få kundene til å velge bestemte produsenter, og ikke lagerføre tilnærmet like varer fra ulike produsenter. Det sparer transport og butikken kan effektivesere utnyttingen av lokalene.

- Flott at dere gjøre disse tiltakene, kommenterer Nordal.

- Vi jobber også med isolasjon og oppvarming av bygget, både butikklokalet, lager og ikke minst kontoret. Nå varmer vi opp med gass, vi vurderer andre alterativer. Belysningen vil de også se på, her vil vi bruke mest mulig LED-belysning, opplyser Eeg.

Siri Gilbert har mange spørsmål, og lurer blant annet på om det har vært vanskelig å bli sertifisert.

- Vi gjøre noe mer enn vi allerede gjorde, men vi opplever det ikke som heft i hverdagen. Vareinnkjøpet gjøres sentralt i Ski, så den biten trenger vi ikke tenke på. Nå gjelder det bare å følge opp det arbeidet som kreves etter at vi er blitt sertifisert, avslutter Eeg.

Og at det er lurt å være miljøsertifisert opplever de når kunder spør etter det når de skal velge seg en leverandør av byggevarer.

Så er det tid for at Nordal signerer det flotte sertifikatet, og overrekker det til Eeg og Carlsen. Alle avdelingene til Ski Bygg AS får hvert sitt store bevis til å henge på kontoret, og et lite til å henge i butikklokalet.

 

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her