icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Jan Fredrik Aarseth viser opphøyd gangfelt   i krysset Skoleveien - Sagaveien
  

Skoleveien klar til skolestart!

Opphøyd gangfelt i krysset Skoleveien/Sagaveien og nytt fotgjengerfelt i Johan K Skanckesvei er to av tiltakene kommunen har ferdigstilt til høstens skolestart.

- Vi har fulgt opp et politisk vedtak om å trygge skoleveien til de elevene som nå flytter fra Åsgård skole til Ås modulskole ved Ås stadion, forteller prosjektleder Jan Fredrik Aarset.

I krysset Skoleveien/Sagaveien er det anlagt et opphøyd gangfelt og en fartsdump er flyttet noen meter i retning av dette. Et nytt veilys ved det opphøyde gangfeltet skal også settes opp, og vegetasjon rundt det eksisterende veilyset skal beskjæres.

- Vi har også laget en innsenvring av veibanen ved det opphøyde gangfeltet. Her ser du at billistene senker farten slik vi ønsker, påpeker Aarset i det en stasjonsvogn passerer oss.

Åsgårs skole skal rives, og i byggeperioden skal elevene benytte Ås modulskole.

- Kommunen har hatt et godt samrbeid med Åsgård FAU for å komme fram til en bedre skolevei. Vi har derfor også fått merket opp en ny fotgjengerovergang i Johan K Skanckesvei.

Statens vegvesen har samtidig satt opp lysregulering på fylkesvei 152 ved Ås videregående skole. Dette bidrar også til en sikrere kryssing av den trafikkerte veien.

Fotgjengerfelt i Johan K. Skanckesvei

 

Lysregulering på Fv 152 ved Ås videregående skole

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her