icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Bildet viser vann som blir helt i et glass
Bildet viser vann som blir helt i et glass. Foto: Andreas Lindhjem
  

Slik sikrer vi godt drikkevann

Vannet i Ås kommune holder god og jevn kvalitet. Det går gjennom behandling og rensing før det kommer til innbyggernes kraner, og det testes ofte. 

Den siste tiden har det oppstått hendelser knyttet til forurensning av høydebasseng på Vestlandet, hvor folk har blitt syke som følge av bakterier i drikkevannet. I den forbindelse lurer du kanskje på om vannet i kranen din er trygt? I Ås kommune har vi gode rutiner for testing av drikkevannet.

Ås kommune får drikkevann fra Gjersjøen i Oppegård kommune. Oppegård vannverk tar løpende prøver av drikkevannet, de følger retningslinjene fra myndighetene og har gode rutiner for prøvetaking på ledningsnettet. Vannverket tar også interne prøver av E. coli hver dag og eventuelle ekstra prøver basert på løpende risikovurdering.

Vannet transporteres til Ås kommune gjennom ledningsnettet, hvor vi har 10 faste prøvetakingspunkter jevnt fordelt i kommunen, inkludert høydebassengene. Prøvestedene er plassert på sentrale steder for å gi et godt bilde av vannkvaliteten i ulike deler av nettet, forsyning fra basseng og hos sårbare abonnenter som skoler og barnehager. Prøvene blir sendt til laboratoriet Eurofins, som analyserer vannet.

Skulle det være avvik i vannforsyningen blir innbyggerne varslet om dette via vår adressebaserte varsling. Les mer om dette her.

 

Mer om råd ved stengt vann eller avvik i vannforsyningen
Mer om testing av vannet og analyserapporter
 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her