icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
2018-09-03 Offisiell åpning Solberg skole  (3)
  

Solberg skole nominert til "Årets norske skolebygg 2019"

Skolen er en av tre kandidater til å bli kåret til årets skolebygg, du kan være med å gi din stemme, les mer på neste side. De to andre skolene er Bjørlien skole i Vestby, og Ytre Enebakk skole i Enebakk.

Fristen for å stemme går ut 15. mai. Her er lenken til avstemningen, du må bla deg videre til selve stemmegivningen: https://da.surveymonkey.com/r/aarets-skolebygg2019

Det er firmaet NOHRCON som står bak kåringen, og vinneren vil bli annonsert på deres konferanse om bygging av framtidens skole den 22. mai. 

Her kan du lese hva NOHRCON skriver om hvorfor Solberg skole skiller seg ut:

 - Skolen er tilpasset stort terrengfall på tomten og utnytter dette til en kvalitet med et øvre- og nedre nivå både i bygg og utomhusplan.
 - Tydelig markering av hovedinngang med gjennomgående «splitt» gjennom alle plan.
 - Bygget er underdelt i mindre vertikale volumer som en «landsby» for å tilpasse seg til omgivelser og for å få en skala som barn kan forstå.
 - Fasader har karakteristiske felt med fibersementplater i ulike farger for å gi anlegget visuell variasjon og for å gi de ulike avdelinger identitet.

Dette sier dommerne:
"Solid og tiltalende materialvalg med mye bruk av betong og tre. Fin kontakt mellom inne- og utemiljøene. Gode lekearealer."

"Åpen og lys vestibyle ved hovedinngang, enkelt å orientere seg videre i bygget. Renholdsvennlig inngangsparti med god soneinndeling."

"Bibliotek og trinntorg kan være et spennende areal med varierte læringsmiljøer (trinnamfi, sitteplasser, arbeidsstasjon på gulv, osv)"

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her