icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Støre og Giske på Moer sykehjem
Støre og Giske på Moer sykehjem
  

Støre og Giske på snarvisitt til Ås

De to ministrene rakk å se litt av Ås ungdomsskole og Moer sykehjem, men ble lenge nok til å bli imponert over det de så.

Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) og Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte Ås torsdag ettermiddag. Hensikten med besøket var å se hva kommunen hadde brukt rentekomepensasjonsmidler til, og drive valgkamp for Arbeiderpartiet.

På Ås ungdomsskole fikk de se en typisk sommerutgave av skolen, med møbler i gangene, men med nybonede gulv. Tospannet var interessert i hvordan skolen var vedlikeholdt, og planer for videre drift. Ordfører Johan Alnes, rådmann Trine Christensen og økonomisjef Emil Schmidt sto for omvisningen.

Så bar det videre til Moer sykehjem, hvor de gjestene fik tid til litt å drikke, samtidig som de også møtte helse og sosialsjef Marit Roxrud Leinhardt, Gro Magnussen (enhetsleder Moer sykehjem), og den lokale stortingsrepresentanten for Arbeiderpartiet, Gunvor Eldegard.

Støre var opptatt av framtidens eldreomsorg, som han mente måtte løses på helt andre måter enn i dag. Giske supplerte med å fortelle om andre kommuner hvor man bruker sensorer for å overvåke pleietrengede hjemme.

Støre måtte avgårde litt tidligere enn Giske, som så fikk en orientering om Moers datastyrte legemiddelkabinett. Her passet Støre på å minne om at han ved et besøk i Kristiansund spurte om de hadde tilsvarende utstyr som det dere har i Ås kommune. Det hadde de ikke ennå. Giske var svært imponert over hvordan systemet fungerer, og hvilke muligheter det gir for kontroll med riktig medisin til pasientene.

Støre og Giske 058-2_560x372.jpg

På bildet ser vi fra venstre: Jonas Gahr Støre, Trond Giske, Johan Alnes, Emil Schmidt, Gro Magnussen, Gunvor Eldegard, Trine Christensen og Marit Roxrud Leinhardt.

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her