icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
2016-08-16 Åpning sykkelvei Ås - Drøbak
2016-08-16 Åpning sykkelvei Ås - Drøbak
  

Sykkelveien i Trolldalen mellom Ås og Drøbak offisielt åpnet

På grensen mellom Ås og Frogn kommune var det snorklipping for å markere at man nå kan sykle på en sammenhengende sykkelvei mellom Ås og Drøbak.

Ordfører Ola Nordal i Ås og kollega Odd Haktor Slåke i Frogn ankom som seg hør og bør på sykkel. Det samme gjorde Solveig Schytz, leder i hovedutvalg for samfedsel i Akershus fylkeskommune. Statens vegvesens representant, avdelingsdirektør Nils Audun Karbø, som bor i Ås, valgte rulleski for anledningen.

Schytz fikk æren av å skjære over båndet, og hun er veldig glad for hver strekning med gang og sykkelveier som ferdigstilles:

- Sykkelveier skal henge sammen, det blir dumt når det er huller i strekningene. Derfor er det veldig bra at vi nå får de siste 1,8 kilometrene av denne sykkelveien ferdig. Da får vi flere til å sykle. Vi prioriterer strekninger der det er mange barn og unge som sykler til og fra skolen, det er det ikke så mange av her. Derfor har det tatt noe tid før veien ble ferdig, forklarer hun.

Sykkelveien har fått moderne inteligent ledbelysning, som sparer opptil førti prosent energi sammenlignet med vanlig belysning.Byggingen startet i mai 2015 og ble ferdig i juni 2016.

2016-08-16 Åpning sykkelvei Ås - Drøbak (4).jpg

Solveig Schytz og Ola Nordal ankommer smilende til åpningen.

Nordal synes det er flott at folk i Ås nå kan sykle trygt til badebyen:

- Vi er kjempeglade for at sykkelveien nå er på plass. Den er blitt kjempefin. Vi hadde en flott tur fra rådhuset i Ås og hit i dag, en rolig sykkeltur på tjuefem minutter. Det er veldig viktig å få på plass sykkelveier mellom tettstedene i Follo, for eksempel mangler vi strekningen mellom Ski og ÅS.

Frognordfører Slåke er også glad for sykkelveien.

- Det har tatt litt tid, men vi er glade for at vi nå har fått denne flotte veien.

Avdelingsingeniør Karbø, forklarer valget av rulleski til åpningen:

- Jeg bruker denne veien til å trene rulleski på, det er bra trening fra Ås til Drøbak, og enda bedre tilbake. Vi håper dette tiltaket er med på å inspirerer flere til å gå og sykle. Den nyeste delen av sykkelveien går fra avkjøringen til Fugleveien i Frogn kommune og til krysset fylkesvei 152 Klommesteinsvegen i Ås kommune. En strekning på 1,8 kilometer. Arbeidet har gått greit, og vi har også utbedret deler av fylkesveien på denne strekningen.

2016-08-16 Åpning sykkelvei Ås - Drøbak (8).jpg

Fra venstre: Ordfører Odd Haktor Slåke, leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune Solveig Shytz, ordfører Ola Nordal og på rulleski har vi avdelingsingeniør i Statens vegvesen Nils Audun Karbø.

Selv om vi her har brukt kortformen sykkelvei, er det selvfølgelig også like mye en gangvei. Den nye gang- og sykkevleien blir allerede flittig brukt forteller en forbipasserende syklist, som bor tett ved veien. Han ser fra huset sitt at stadig flere tar i bruk den nye åren mellom Ås og Frogn.

2016-08-16 Åpning sykkelvei Ås - Drøbak (32).jpg

 

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her