icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
2017-06-27 Premiering sykle til jobben
2017-06-27 Premiering sykle til jobben IVAR OLA OPHEIM
  

Sykle til jobben-deltagere fikk diplom og premier

Det har vær bra oppslutning om kampanjen, og tirsdag var det klart for premieutdeling i borggården.

Det var 404 påmeldte deltagere fra Ås i årets Sykle til jobben kampanje, som varte fra 19. april til 17. juli. Av disse var 336 aktive, og tilbakela 86 376 kilometer. Antall økter kom opp i 16 237, tilsammen varte de i 740 793 minutter. Se mer statistikk i vedlegget her.

I lav ettermiddagssol møtte de fleste premievinnerne opp foran rådhuset. Miljørådgiver Siri Gilbert i Ås kommune hadde trukket ut vinnere i de ulike kategoriene. Trekning ble foretatt av et dataprogram som valgte vinnerne helt tilfeldig, så her ble ingen favorisert.

I kategorien lag som hadde flest poeng, tilsammen 180, var det to lag som det sto mellom. Fraglene fra Ås ungdomsskole ble valgt, knepent foran Tjukksykkelbanditten. Fraglene hadde to personer på laget, og imponerende 514,8 kilometer i snitt per deltager fordelt på 633 aktiviteter tilsammen. Fraglene stakk av med gratis kinobilletter, sponset av Ås kommune. Laget til Tjukksykkelbanditten kunne trøste seg med at de vant kinobilletter for beste lag i trekningen midtveis i kampanjen.

Det var også en trekning med alle lag som hadde oppnådd 50 poeng, eller mer. Her vant SHF-kameratene fra NMBU-BIL. De hadde gjennonført 421 aktiviteter, tilbakelagt tilsammen 5178,33 kilometer. Det er et snitt på  1037,75 på hver av de fem på laget. To fra laget var tilstede for å hente premiene.

Tommy Berger fra Ringvoll stilte med tilhenger, der var hunden hans ivrig medsyklist, både i dag og på de fleste turene.

- Han klarer ikke løpe fort nok, men synes det er stas å sitte på, forteller Tommy. Jeg prøver å sykle hver dag til jobben, men det er lov å bruke bilen innimellom. Det blir to mil hver vei, så det blir fort noen kilometer.

Hunden får nok ikke gelde av kinobilletten som laget vant. Det gjør derimot lagkamerat Arnjot Mehl, som Tommy røper er en habil syklist.

- Jo, det stemmer at jeg har fullført Trondheim-Oslo på sykkel hele 40 ganer, pluss at jeg måtte bryte to ganger. Rekorden er 14 timer og 50 minutter, så det blir en del sykling, røper Arnljot.

SHF-kameratene står for Senter for hysdyrforsøk, og de tre andre på laget var Linda Andreassen, Birgitte Mosveen og Olav Kraugerud.

- Neste år må vi ha mye stører innsats, da skal vi vinne hele greia, småfleiper Tommy og Arnljot, vi har hatt mye moro og en god tone i laget understreker de.

 I klassen for de som hadde oppnådd 40 poeng eller mer av 180 poeng, ble Hildegunn Sandvig trukket ut som vinner.

- Det er litt morsomt at jeg vant, jeg som ikke har syklet til jobben en eneste gang, smiler Hildegunn, og skynder seg å legge til at hun likevel har vært vedlig mye i fysisk aktivitet.

Hildegunn vant et gavekort til en sportsbutik og fikk også et diplom. To andre vant også gavekort, en av dem var Dagny Gedde-Dahl, Ås kommune. Den tredej vinneren har vi ikke lykkes å få kontakt med, så den forblir anonym inntil videre. Her var det NMBU som hadde sponset premiene.

NMBU-Bil hadde også trukket ut en vinner som hadde gjennomført 18 økter eller mer. Ann-Guri Marøy fikk med seg både diplom, oster og en vinflaske som premie, sponset av NMBU-BIL.

 

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her