icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Psykologisk Førstehjelp skrin
Psykologisk Førstehjelp skrin
  

Tar i bruk "Psykologisk Førstehjelp"

Med midler fra Ås sanitetsforening har kommunen kjøpt inn "Psykolgisk Føstehjelp" for barn og ungdom.

Psykologisk Førstehjelp er et verktøy som kan brukes av barn/ungdom og familier når tankene er vanskelige og følelsene sterke.

Å vite hva man føler, og hvor sterkt, er utgangspunkt for god følelseshåndtering. Barn og ungdom som identifiserer, sorterer og seter ord på tanker og følelser, blir flinkere til å takle vanskelige situasjoner.

Derfor har kommunen kjøpt inn førstehjelpsskrin, som skal hjelpe barn og unge til å snakke om det som plager dem. Fredag var det seminar, og foredragsholder var Solfrid Raknes, som er en av hovedpersonene bak Psykologisk Førstehjelp.

- Vi har lagt vekt å at produktet skal appelere til de unge, slik at det blir brukt. Det visuelle er viktig i vår tid. Når de unge skjønner at vi har noe å tilby, og virkelig er interesert i  lytte til dem, så oppnår vi kontakt og resultater, forteller Raknes.

Rådgiver Freddy Borgen ved Ås ungdomsskole synes det virker som et flott verktøy.

- Dette er enkelt å bruke, noe som gjør at også foreldre kan bruke det hjemme med sine barn. Det vi har brukt til nå, er vanskeligere å bruke. Men det er bra å ha ulike verktøy å veksle mellom, så vi kommer til å kjøpe inn dette.

Andre brukere vil bli PPT-tjenesten, barnevernet, ansatte i forebyggende enheter, skoler og barnehager.

Psykologisk Førstehjelp foredragsholder Solfrid Raknes

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her