icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Tom-Arne Tørfoss blir Ås kommunes nye kommunedirektør. Foto: privat.
Tom-Arne Tørfoss blir Ås kommunes nye kommunedirektør. Foto: privat.
  

Tom-Arne Tørfoss er ansatt som ny kommunedirektør i Ås kommune

Pressemelding

Ås kommunestyre har i ettermiddag enstemmig ansatt Tom-Arne Tørfoss som ny kommunedirektør. Han vil tiltre stillingen ca. 1. september 2021.

Tørfoss har en erfaringsbakgrunn og utdanning som gjør ham svært godt kvalifisert til å lede Ås kommune i årene framover. Han har lang og solid erfaring som toppleder i kommunal sektor. Etter å ha vært økonomisjef i Trøgstad og Eidsberg i 10 år, var han rådmann i 12 år, henholdsvis 2 år i Trøgstad kommune og deretter 10 år i Eidsberg kommune.

Som rådmann har han gjort seg bemerket ved å ha ledet utviklingsrettede kommuner med gode resultater og en sikker tjenesteproduksjon, parallelt med at organisasjonene har gjennomgått betydelige endrings- og innsparingsprosesser, senest gjennom sammenslåingen av fem kommuner til Indre Østfold kommune. Tørfoss kan vise til gode dokumenterte resultater i utvikling av næringsliv, arbeidsplasser og stedsattraktivitet.

Tom-Arne Tørfoss er født i 1970 og bor i Askim. Han er utdannet diplomøkonom ved Handelshøyskolen BI, med mastergrad i ledelse. I denne utdanningen inngår delprogrammene kvalitetsledelse, strategisk personalledelse, omstillingsbehov og ledelsesutfordringer i offentlig sektor, samt psykologi grunnfag. I tillegg har Tørfoss deltatt i utdanningen Nasjonal innovasjonsskole for kommunesektoren.

Tørfoss er for tiden assisterende rådmann i Indre Østfold kommune, en stilling han har hatt fra januar 2020. Der har han ansvar for kommunalområde for økonomi og virksomhetsstyring, kommunalområde stedsutvikling og innbyggerdialog samt fellestjenester i rådmannens stab.

Tørfoss beskrives som en strategisk og handlekraftig leder med stor gjennomføringsevne. Han har formell utdannelse som styrker dette.

Ås kommune har 20.500 innbyggere og ca. 1600 ansatte. Kommunen har planer for sterk vekst drevet fram av statlige milliardsatsinger på veterinærfagene på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Follotunnelen. Vi har planer for ca 5000 nye boliger, og vi fornyer skoler og barnehager i høyt tempo. Vi er stolte av landets beste kulturskole, engasjerte innbyggere, NMBU, Tusenfryd og et aktivt landbruk i vakre kulturlandskap. Ås kommune har høye ambisjoner for god, effektiv kommunal tjenesteyting, kraftige klimakutt, digitalisering og modernisering. Alt med fokus på innbyggerne.

Vi folkevalgte i Ås ser med glede fram mot videre utvikling av Ås kommune sammen med Tom-Arne Tørfoss som øverste administrative leder.

Ås, 3/6 2021, Ola Nordal, ordfører i Ås


Kontaktinformasjon presse:

Ola Nordal, telefonnummer 900 39 302

Tom-Arne Tørfoss, telefonnummer 920 13 827

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her