Tunveien 1 feirer 10 årsjubileum
Tunveien 1 feirer 10 årsjubileum
  

Tunveien 1 - 10 år!

Boenheten for personer med psykiske lidelser feiret tiårsjubileum med underholdning, kaker og gaver fra ordføreren.

Avdelingsleder Monica Wilberg ønsket beboere, foresatte, personalet, ordfører og rådmann hjertelig velkommen.

- Det var flott at alle kunne komme! Bygget var ferdig høsten 2002, de første flyttet inn rett etterpå. For omlag tre år siden ble bygget utvidet, for å få bedre plass til personalrom. Her har vi flotte og fine aktiviteter sammen. Nå skal dere få vite litt om hvordan det er å bo her. Beboerne skal selv beskrive livet her gjennom dikt og sang.

Inn kommer først en kvinne utkledd som klovn, det er Lillian som for første gang i sitt liv skal opptre foran et publikum. Hun leser et dikt hun har skrevet. Det handler blant annet om å bli godtatt som den man er, og ikke for sin rikdoms skyld.

Vi får en liten opptreden av "Oluf"  med skinnlue og de hele, før han igjen gir ordet til Lillian. Denne gangen framfører hun en egenskrevet sang om livet i Tunveien 1. Vi får servert den ene treffende kommentaren etter den andre. Og ikke vet vi om hun har rett når hun synger her er vi like gærne, enten vi bor eller jobber her! 

Så er det tid for nydelige kaker, frukt og sjokolade, før vi får diktlesning med tre flotte dikt.

Håkon, som var en av de første som flyttet inn, forteller at det er veldig all right å bo her.

- Veldig bra, det er det fineste stedet jeg har fått anledning til å bo!

Han får støtte fra en av de andre beboerne, som mener at det er fint at man noen ganger kan være i sin egen leilighet, mens man andre ganger kan være i fellesrommene. Folk er forskjellig, så valgmuligheten er god å ha.

Orfører Johan Alnes takket for invitasjonen, og nevnte at han hadde vært med da bygget ble planlagt og bygget.

- Dere har holdt det godt vedlike, så her trengs det vel ikke penger til vedlikehold, fleipet han som tilsvar til en strofe i sangen fra Lillian.

Alnes la også merke til at det ikke var så stort gjennomtrekk av beboere, noe han tolket som at det var sant at dette var det beste stedet å bo i verden.

- Jeg ser dere har mye stor og fin kunst på veggene, her har jeg to små bilder dere kan henge opp. En orkidé har jeg oså med til dere.

Monica takket for gavene, flott underholdning, og et hygelig samvær.

Rådmann Trine Christensen hilste fra helse- og sosialsjef Marit Roxrud Leinhardt, som var forhindret fra å komme.

- Jeg vil også takke for nydelig diktlesning og sang, avsluttet Trine, rørt over hva vi hadde fått oppleve denne fine jubileumsmarkeringen.