icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Fotografi av en medisindispenser
En elektronisk medisindispenser minner deg på når medisinen skal tas, og gir rett medisin til rett tid. Foto: Dignio AS.
  

Velferdsteknologi skal gi hjelp til å ta medisiner

Ås kommune innfører elektroniske medisindispensere som en del av tilbudet til hjemmeboende. Dette vil gjøre det enklere for brukerne å ta rett medisin til rett tid og samtidig frigjøre tid for hjemmesykepleien til andre oppgaver.

Det kan være utfordrende å holde styr på og huske alle medisinene man skal ta. Mange hjemmeboende får hjelp av hjemmesykepleien til dette, og det kan bli opptil fire besøk av helsepersonale i døgnet.

Dette kan oppleves som forstyrrende og kan medføre mye venting for brukeren. Medisinoppfølging er noe hjemmetjenesten bruker mye tid på og det kan være utfordringer med å utlevere medisinene til rett tid.

Prøves ut i hjemmetjenestedistriktene

En elektronisk medisindispenser er en maskin som utplasseres hjemme hos brukeren. Den forenkler hverdagen ved at den minner brukeren på når medisinen skal tas og utleverer rett medisin til rett tid.

Dersom brukeren ikke tar ut medisinen fra maskinen vil pårørende og/eller hjemmesykepleien automatisk bli varslet. Kommunen har anskaffet medisindispensere, og er i ferd med å prøve ut disse i begge hjemmetjenestedistriktene.

Fornøyde brukere

Andre kommuner som har innført medisindispensere rapporterer om både fornøyde brukere og pårørende samt frigjort tid for hjemmesykepleien. Etter hvert vil kommunen innføre andre typer velferdsteknologi, deriblant mobil trygghetsalarm med GPS og kamera/sensorløsninger for digitale tilsyn.

Les mer om Ås kommunes satsning på velferdsteknologi

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her