icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Sykkeldag 2013 mange var møtt fram for å teste sykkelen og sykkeløypa
Sykkeldag 2013 mange var møtt fram for å teste sykkelen og sykkeløypa
  

Vellykket sykkeldag i Ås

Mange barn og unge prøvde sine sykkelferdigheter mandag utenfor rådhuset.

Syklistenes Landsforening arrangerte sykkeldagen, med sykkeløype, kontroll av sykkelen og en liten uhøytidelig spørreundersøkelse om hva folk mente om Ås som sykkelsted.

Sykkeldag 2013 230.jpg

En av de ivrige som testet ferdighetene i sykkeløypa, var Maja Yu Væren.

- Det er gøy, løypa minner om løypa vi har på sykkelprøven på skolen. Den er ikke vanskelig idet hele tatt, smiler Maja, og tar en ekstra runde så lett som bare det.

Alle som gjennomfører løypa, får en liten premie, blinkene varsellys i rødt og grønt til å ha på sykkelen.

Caterina Cattaneo, prosjektleder i Syklistenes Landsforening har med seg en plakat med ulike utsagn om hvordan folk oppfatter Ås som sykkelbygd. De setter blå lapper på de utsagnene de er mest enige i. En av de som har uttalt seg, er Werner Wilhelmsen.

Sykkeldag 2013 231_560x372.jpg

- Ås har et pent landskap, og et nettverk av lite traffikkerte veier; Gamle Mossevei, mot Kroer og Garder og også rundt Årungen. Der sykler jeg sjeldnere. Det som er dårlig er et aksellrerende forfall av veiene, med sprekker og hull i veien. Det er farlig både for syklister og billister. Ås har laget en fin gang og sykkelvei mot Drøbak, men ved svingene etter kommunegrensen så stopper det. Akkurat der man trenger det mest, her må Drøbak gjøre sin del av jobben, mener Werner, som legger til at det er mange som kjører bil ulovlig på gangveien mot jernbaneundergangen.

Sykkeldag 2013 240_560x372.jpg

Caterina har fått mange blå prikker på tavlen, og da er det tid for å overrekke den til ordfører Johan Alnes. Orføreren kan ikke lover mer penger til utbygging av nye gang og sykkelveier, men tar gladelig i mot de pengene som er bevilget av fylkeskommunen i strategiplanen for inneværende periode.

- Det er vel planlagt at det skal anlegges nye gang- og sykkelveier på den nye campusen til universitetet. Jeg har tatt fram sykkelen i år, men det har ikke blitt så mange turene enda, smiler han lurt, og tar med seg et håndfast bevis på folks meninger om syklistens kår i Ås. Så får vi se om det blir grønt lys for flere sykkelveier i Ås,

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her